Goudhamsterinfo.jouwweb.nl
Home » Huisvesting

Huisvesting

De kooi

Een Syrische hamster word meestal in een traliekooi gehouden van 80x40 er moeten genoeg klimmogelijkheden zijn. Je kan een hamster ook in een terrarium/aquarium doen maar dan moet je wel trappetjes en bruggen maken.

 

Traliekooi

Syrische hamster hebben klimmogelijkheden nodig, bij een Tralie kooi kunnen ze aan de tralies klimmen.

De Fijne eigenschappen van een traliekooi

  -klimmogelijkheden aan de tralies

  -Je kan je hamster goed zien door de tralies

  -Kan je hamster van de zijkant naderen

  -Makkelijk drinkfles en radje te bevestigen

  -Je kan er Verdiepingen op bevestigen

De nadelen van een traliekooi

  -De hamster kan gaan tralieknagen

  -Als de hamster gaat graven kan er rotzooi naast de kooi komen

 

Het radje

Een Syrische hamster heeft een radje nodig van minimaal 25 cm doorsnee. hiermee boots je de lange wandeltochten van de hamster na. dit is een must in elke hamsterkooi.

 

Bodembedekker

Zaagsel is niet duur houd vocht vast maar je kan er allergisch voor zijn. als je hier allergisch voor bent kan je Corbo, Carefresh of hennepvezel gebruiken. 

 

Hamsterwatten

Dit zijn katoenen watten kunnen een kleurtje hebben. Deze zijn gevaarlijk voor hamsters. Ze kunnen verstrikt raken in de watten en daardoor ledematen verliezen en ze kunnen er in stikken. dus koop dit niet!!!

 

 Chinchillazand

Chinchillazand is zand waar je hamster in  kan rollen en de viezigheid uit ijn vacht haald. Je kan dit is stenen en glazen bakjes doen je kan ook een hoek afschermen met een trappetje en dan daar het zand indoen.

 

Plek van de kooi

De kooi moet niet op de grond staan vanwege de vochtigheid, je kan de kooi op een tafel of lage kast zetten. De kooi moet op kamertemperatuur staan, onder 10 graden celsius anders kan je hamster in een winterslaap raken.

Maak een Gratis Website met JouwWeb